Oulun Työväen Näyttämö

9.6.2009Pasi

Oulun Selittämättömien Ilmiöiden Tutkimusseura oli tutkimassa Oulun Työväen Näyttämöä 9.5.-10.5.2009 / klo 21:00 – 06:00 välisenä aikana. Kohde oli mielenkiintoinen, sillä OTN:n tiloissa oli aiemmin vieraillut meedio, mistä oli mainintaa Kalevan "Peto"-lehdessä. Myös OTN:n henkilökunta on törmännyt kohteen tiloissa selittämättömiin ilmiöihin.

Oulun työväen näyttämön tutkimustulokset

Materiaali:

Ääni- ja videomateriaalia kertyi yhteensä reilusti yli 10 tuntia ja valokuvia otettiin lähemmäs 300 kpl. Seuraavassa yhteenveto analysoinnin jälkeen.

EVP #1 ääninäyte

Olimme ryhmämme kanssa siirtymässä tutkimaan yläkerrassa olevia wc-tiloja kun digisanelimelle tallentui ikään kuin "mekaanista" naurua muistuttava ääni. Kukaan tutkijoistamme ei tätä ääntä kuullut tapahtumahetkellä.

EVP #2 ääninäyte

Samaan aikaan kun digisanelin tallensi mekaanisen naurun, tallentui samaan aikaan videokameralle syvä huokaus jota tutkijamme eivät kuulleet tapahtumahetkellä.

EVP #3 ääninäyte

Toinen mekaaninen, mutta lyhyempi naurahdus tallentui myöhempänä ajankohtana kohteen aulassa ja tässäkään tapauksessa kukaan ei sitä kuullut.

EVP #4 ääninäyte

Kokeilimme pientä provosoimistekniikkaa, jossa olimme menossa katsomaan itse näyttämöllä tapahtuvaa ”näytöstä” ja keskustelimme narikan edessä, että voisimmeko jättää takit päälle mennessämme katsomoon. Tällöin sekä kamera, että digisanelin tallensivat hiljaisen "Uskoisin" huokauksen vastauksena kysymykseen ”Jos ei se haittaa, pidämme takit päällä. Sopiiko?”

Videokameramateriaali #1: ns. ”aulaepisodi”

EMF-mittari saa yhtäkkiä ulko-ovesta maksimilukemat jota ei aikaisemmin ovesta tullut. Sen jälkeen näyttämötilan portaikosta jokin todella suuri läpinäkymätön massa kulkee hyvin nopeasti aulan ja tutkijoiden läpi. Kyseisestä massasta ei näy videokamerassa, eikä digisanelimessa mitään. Ainoastaan tutkijoiden hyvin yllättävät reaktiot tallentuvat kameralle. Jokainen tutkija kuvaa samantyylisesti sitä tuntemusta jonka massan läpikulkeminen aiheutti.

Videokameramateriaali #2: EMF toimintaa

Yleistä EMF-mittarien toimintaa aulaepisodin jälkeen. Samalla todistettiin kylmien ja sähköisesti varattujen ns. ilmataskujen hidas liikehdintä aulassa ja erinäisiä useiden asteiden lämpötilan vaihteluita vaikka ilmastointi kytkeytyi yöksi päältä.

Valokuvat

Ainoastaan yksi valokuva antoi miettimisen aihetta. Kuvassa oli punainen muodoton utu suoraan kameran edessä. Kuva on otettu olkapään yli. Kuvan ottohetkellä ketään ei ollut selän takana ja useiden yritysten jälkeen emme saaneet toistettua samanlaista kuvaa esimerkiksi jättämällä sormenpäätä linssin tai salaman eteen.

Henkilökohtaiset kokemukset (Ei luokitella todisteiksi!)

Tutkinnanjohtajan yhteenveto

Vaikka materiaalia ja henkilökohtaisia kokemuksia saatiin yllättävän paljon, konkreettisten todisteiden vähyyden vuoksi OSIT joutuu toteamaan, että Oulun Työväen Näyttämöllä ei tämänhetkisen tiedon mukaan kummittele. Kaikesta huolimatta OSIT säilyttää mielenkiintonsa OTN tiloja kohtaan ja ei poissulje kohteen tutkimista jatkossa mahdollisten lisätodisteiden varalta. Varsinkaan kun nyt tiedämme, että mihin osa-alueisiin Oulun Työväen Näyttämöllä pitää keskittyä.

< Takaisin