Oulunlinna / Tähtitornin kahvila

10.09.2010raina

OSIT kävi tutkimassa 5.9 - 6.9.2009 välisenä aikana Oulun linnan aluetta, sekä vanhan ruutivaraston päälle rakennettua viehättävää tähtitornin kahvilaa. Oulun linnalla rakennettiin vuonna 1605 ja nykyiset linnan jäännökset (vallit ja kivikellari) ovat peräisin kyseiseltä ajalta. Linna ehtikin näkemään sotaa ja kuolemaa ennen sen tuhoutumista tulipalossa vuonna 1793. Tähtitorni rakennettiin vanhan ruutivaraston päälle 1875 ja tähtitornin tilat ovat toimineet kesäkahvilana vuodesta 1912 lähtien. Tutkimuksemme pääpaino sijoittui tähtitornin kahvilan alapuolella sijaitsevaan kellariin.

Oulun linnan tutkimustulokset:

Materiaali:

Ääni- ja videomateriaalia kertyi tavalliseen tapaan lähemmäs kymmenen tuntia. Kuvia kertyi alueelta yhteensä parisen sataa.

Seuraavassa lyhyt ja ytimekäs yhteenveto tutkimuksesta:

EVP #1

Olimme suorittamassa EVP- haastattelua kellarissa, haastattelun tarkoituksena oli pyrkiä provosoimaan kohdetta näyttäytymään, taikka muuten ilmoittamaan olemassaolostaan. Klo. 03.40 kahdelle sanelimelle ja yhdelle videokamerallemme tallentui naisen inahdusta tai huutoa muistuttava ääni, jota yksikään tutkijoistamme ei kuullut tapahtumahetkellä.

Yleisiä havaintoja tutkimuksesta

Oulun linnan alueella on takanaan hyvin pitkä historia, joten aluetta oli miellyttävä tutkia, etenkin kellari jossa ’ajanpatina’ oli parhaiten esillä, loi erinomaiset puitteet itse tutkimukselle. EMF-aktiivisuus ja oudot sähkökentät kellarissa.

Tutkinnanjohtajan yhteenveto:

Vaikka saimme kerättyä huiman määrän materiaalia tutkimuksessamme, OSIT joutuu toteamaan todistusaineiston valossa, ettei Oulun linnan-, tai tähtitornin alueella kummittele tutkimuksemme mukaan. OSIT pitää kuitenkin arvossaan linnansaaren pitkää historiaa, sekä antaa painoarvonsa tämänkin tutkimuksen tuloksille.

-Carcass

< Takaisin